Pàgines

dimecres, 18 d’abril del 2012

Recordo perfectament el dia que vaig agafar un ganxet per primera vegada. Devia tenir uns sis o set anys i la meva àvia, experta en el camp, volia transmetre'ns la seva habilitat i passió per a les labors. Tota la vida n'ha fet, segurament en va aprendre de la seva mare, i la meva besàvia de la seva mare, i així fins a esgotar la paciència. Aquell dia ens va agafar a mi i a la meva germana gran, ens va donar un ganxet i un cabdell de llaneta i ens va ensenyar a fer cadeneta. Entre que a mi en aquells moments m'interessava més anar a jugar al pati i que, la veritat, no em va semblar cosa fàcil, un cop vaig tenir la cadeneta feta no li vaig dedicar massa més atenció...

Gairebé vint anys després m'hi tornava a posar. Aquest cop amb la mitja, intentant fer una rèplica d'un jersei que tenia de petita (fet, a quatre mans, per la meva àvia i la meva besàvia). Sabent que ella era qui més i millor me'n podia ensenyar, vaig demanar-li que m'ajudés. Un altre cop, un jersei fet a quatre mans. Les meves, la part més fàcil i monòtona. Les seves, tota la resta. El resultat va ser més que satisfactori i em vaig començar a animar amb la mitja. Ara una bufanda, ara un buff, ara uns escalfadors. 
Quan vaig tenir els primers punts controlats vaig decidir que era hora de tornar al ganxet. Com molts dels aprenents vaig començar amb unes floretes ben senzilles, uns pensaments de color groc i blau.

Per començar, deixo una creació feta per avançar una mica el Sant Jordi. Serà enviada ben lluny perquè ningú, sigui on sigui d'aquest món, es quedi sense una rosa en la nostra diada.










Us deixo el link d'un patró similar, per si us hi animeu: 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEio6WNoSluDY9JY8RW6XYWcM1lNQwdv2BXEAcPROGBQTJvD37jCK29J_Vqv73M5t_KADt_MKoo6UTQEbSGM5hBlJmqQF-BDni7eLyNaxl_Om12LZqJemPZoB2yzF15GSmGcUm0eY-vfLBrK/s400/rosa1.jpg

2 comentaris:

  1. jo no el recordo el primer dia, però també me'n va ensenyar la iaia!

    l'última vegada que l'he agafat, aquest matí :-)

    ResponElimina
  2. a mi també m'en va ensenyar la iaia!! i després de molts anys l'he tornat a agafar...

    felicitats per el blog!

    ResponElimina